Alpinist român căutat de rude și colegi
Social 16 mai 2019, 18:18 | 1512

Un alpinist din Brașov, Lucian Manea, a dispărut într-o expediție în Munții Caucaz din Rusia în luna octombrie a anului trecut. El nu a fost găsit până în prezent, iar familia sa, soția și trei copii, trăiește o tragedie continuă. Din acest motiv, o echipă de alpiniști români și ruși vor să meargă, de pe 28 iunie, să îl caute pe Lucian, iar pentru asta a fost lansată o campanie de strângere de fonduri.

Alpinistul român Lucian Manea a fost dat dispărut pe cel mai înalt vârf al Europei, muntele Elbrus, pe 11 octombrie 2018, dar corpul neînsufleţit al acestuia nu a fost găsit deocamdată. Bărbatul plecase în Munţii Caucaz după ce cucerise Mont Blanc-ul, în 2016, şi Kilimanjaro, în 2017.

Potrivit unui alpinist rus, Lucian Manea a ajuns pe vârful Elbrus în data de 11 octombrie, dar a dispărut la coborâre. Se presupune că el a alunecat din cauza oboselii pe gheţarul situat chiar sub vârf, ajungând într-o zonă numită şi “cimitirul alb” al Elbrusului. Specialiştii spun că este vorba despre o portiune unde dacă nu ești extrem de atent, poți aluneca și dispărea în câteva secunde într-una dintre crăpăturile în gheţarul montan, fără ca cineva să te vadă sau să-ți poată auzi strigătele de ajutor. Coordonatorul echipei de recuperare a corpului neînsufleţit al lui Lucian Manea, din care vor face parte alpinişti români şi ruşi, este ghidul montan Radu Albu, preşedintele Asociaţiei Ghizilor şi Agenţiilor de Expediţii Montane din România.

Operațiunea de căutare nu este una ușoară, mai spune coordonatorul echipei de alpiniști.

În lipsa unui ceritficat de deces, care poate fi eliberat doar la doi ani de la dispariţia unui om, cei trei copii ai lui Lucian Manea, doi băieţi gemeni de opt ani şi o fată de 12 ani, nu pot beneficia de ajutoare de la stat, iar soţia nu poate prelua afacerea pe care o avea Lucian.

Cei care vor să ajute familia Manea și echipa de alpiniști să-l găsească pe bărbatul „furat” de munte pot contribui financiar la colectarea sumei de 6.400 de euro, necesară pentru operațiunea de căutare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie