Image-Description
Nouă răniţi în Germania, în urma evacuării unor activişti ecologişti din pădurea Hambach
Externe 17 septembrie 2018, 15:10 | 1222

Nouă activişti ecologişti au fost uşor răniţi, iar în total alţi 34 au fost reţinuţi în cursul evacuării unei păduri din Germania ocupate cu scopul opririi extinderii unei mine de cărbune din ea, a anunţat duminică poliţia, relatează AFP.

Operaţiunea poliţiei a durat mai multe zile, în această pădure din Hambach, în apropiere de Aachen, în vestul ţării, în apropiere de frontiera cu Belgia şi Olanda.

Zeci de activişti ecologişti s-au instalat în pădure, unii în construcţii situate în vârful copacilor, unele la 25 de metri înălţime, scrie news.ro.

Obiectivul lor este împiedicarea tăierii de arbori, prevăzută de către grupul de producţie electrică RWE şi autorizată de administraţie, în vederea extinderii unei mine de lignit, un cărbune brun foarte poluant, extras sub cerul liber pe suprafeţe vaste.

Prezenţa activiştilor ecologişti era tolerată de ani de zile, însă RWE a decis recent să valorifice drepturile pe care le are asupra acestei zone.

Pădurea Hambach a devenit, în Germania, simbolul adversarilor cărbunelui, care rămâne o sursă importantă a producţiei de electricitate, în contextul abandonării energiei nucleare în 2022, decisă de Berlin în 2011.

Deşi cărbunele părea condamnat, Guvernul nu a stabilit nici până în prezent data abandonării exploatării, iar exploatarea acestui combustibil continuă în vestul şi în estul ţării. Ea reprezintă în aceste regiuni o miză importantă pe planul locurilor de muncă.

Opinia ta contează. Comentează!