Critici dure la adresa României
Externe 2 octombrie 2018, 16:30 | 1392

Critici dure la adresa României în Parlamentul European. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a atras atenţia asupra mai multor aspecte care-l îngrijorează, în special cele din domeniul justiţiei. "Nu vedem progrese, vedem paşi înapoi", a declarat oficialul aseară, la Strasbourg, în cadrul unei dezbateri din Comisia pentru Libertăţi Civile a legislativului european, unde a fost discutată situaţia din România.

Referindu-se la mitingul care a avut loc la București pe 10 august, Frans Timmermans a spus că a văzut doar protestatari pașnici și nu înțelege de ce a fost aplicată forța asupra lor.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a vorbit și despre demiterea șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Astfel, Frans Timmermans a declarat că România riscă să fie acționată în judecată, în instanţele internaţionale, din cauza unor decizii luate de puterea de la București.

Pe de altă parte, ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene „ar trebui să se documenteze înainte de a face astfel de afirmații”. Toader a adăugat că se va întâlni cu Frans Timmermans, îi va solicita să fie depăşită așa-numita „fază a ingrijorărilor şi preocupărilor” şi să aibă loc discuţii punctuale.

Opinia ta contează. Comentează!