România, devastată de inundații
Externe 2 iulie 2018, 14:40 | 2031

Patru oameni și-au pierdut viața din cauza inundațiilor abundente, care au afectat 84 de localităţi în 17 judeţe din România. Sute de case sunt distruse, iar vieţile a mii de români sunt date peste cap.

Zonele din centrul şi estul ţării s-au aflat sub cod roșu de inundații, generate de precipitațiile violente care au căzut timp de aproape o săptămână. În total 100 de localităţi au fost afectate de creşteri ale nivelului apelor, care au ajuns în curțile oamenilor, au distrus poduri, case și au mutat din loc maşini.

Una dintre zonele lovite puternic de inundații este județul Covasna, unde 260 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor care au ajuns în unele locuri să măsoare și doi metri înălţime. Cei care s-au întors, au avut nevoie de barcă să ajungă la casele devastate.

Potrivit presei, Armata, sar și 20.000 de salvatori au fost dislocați pe teren. Aproape 800 de oameni au fost salvaţi din mijlocul apelor. Pentru patru persoane nu s-a mai putut face însă nimic, după ce au fost luați pe sus de viitură. Apele au venit cu o forţă atât de mare încât un pod de cale ferată din județul Brașov s-a prăbuşit într-un râu, după ce viitura a rupt unul dintre pilonii pe care se sprijinea.

În județul Buzău, puhoaiele violente au rupt un drum. După o săptămână, ploile se opresc. Meteorologii au ridicat toate codurile de vreme rea.

Opinia ta contează. Comentează!