„Apărați poporul, nu dictatorul!”
Social 9 iulie 2018, 20:12 | 2416

Angajații Ministerului de Interne au fost întâmpinați în această dimineață cu lozinca "Apărați poporul, nu dictatorul!" Mai mulți cetățeni, conduși de către liderii Mișcării de Rezistență Națională, au pichetat instituția, acuzând politia ca păzește locuința oligarhului Vladimir Plahotniuc și sediul Partidului Democrat în timpul manifestațiilor stradale. În replică, șeful Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI declară că acțiunile poliției sunt dictate de situație.

În fața protestatarilor a ieșit șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de interne.

Manifestanții au mărșăluit apoi spre Primăria Chișinău, unde urma să aibă loc ședința operativă a șefilor de direcție. Nici nu au reușit să ajungă bine la Primărie, că zona era deja împânzită de polițiști, iar ușa istituției - încuitată.

Protestatarii au manifestat pașnic, traversând drumul pe trecerea de pietoni din fața Primăriei.

Niciun funcționar al Primăriei nu a ieșit să discute cu oamenii. Mai mult. Ședința operativă a fost anulată de către primarul interimar Ruslan Codreanu, care nu a oferit nicio explicație. Șeful Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon, pentru a comenta acțiunea de protest.

Opinia ta contează. Comentează!