Bilanțul zilei electorale
Politic 21 februarie 2019, 19:39 | 1009

Unii concurenți electorali le lista națională și-au continuat activitățile de campanie. Urmăriți în continuare un bilanț al zilei din acest punct de vedere.

Reprezentanții blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS au organizat un eveniment, în care candidații structurii au semnat un angajament față de cetățeni, prin care punctează că nu vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale cu PD, PSRM, Partidul Șor, formațiunea Partidul Nostru și alte formațiuni pro-oligarhice și anti-europene. Totodată, ei se obligă ca în caz de încălcare a angajamentului, să-și depună mandatul.

Concurentul electoral Partidul Socialiștilor a organizat un eveniment, în care a avut un apel către Comisia Electorală Centrală în contextul unor informații pe care le deține și potrivit cărora, membrilor birourilor electorale li s-ar fi spus că în ziua alegerilor s-ar permite fotografierea buletinului de vot, ceea ce este interzis de lege.

Am telefonat-o pe șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC pentru o reacție. Rodica Sârbu ne-a spus că urmează să se documenteze, dar nu ne-a mai răspuns la apel. Și Partidul Liberal a organizat un eveniment, în care a făcut un bilanț al campaniei electorale.

Iar PD a remis presei un comunicat, în care a vorbit despre caravana Partidului Democrat la Ungheni.

Alegerile parlamentare vor avea loc duminică. Pe lista națională sunt înscriși 15 concurenți electorali.

Opinia ta contează. Comentează!