Stau de șase zile în fața unor instituții
Politic 13 iunie 2019, 22:21 | 4569

Mai multi oameni continua sa stea in fata Casei Guvernului si a altor sedii de ministere din Chisinau pentru a sasea zi consecutiv. Unii nu pot explica de ce se afla acolo si nici nu spun din ce localitate sunt. Altii o tin una si buna ca au venit „din Moldova” si vor doar sa se odihneasca. Numarul manifestantilor aflati in corturile instalate in fata institutiilor de stat s-a redus insa astazi.

În această dimineață, i-am surprins pe manifestanții din fața Ministerului Sănătății citind ziare sau plimbându-se prin curtea instituției de stat.

Iar la Ministerului Justiției, oamenii jucau cărți sau stăteau întinși pe iarbă.

Manifestanții au spus că sunt contra noului Guvern.

În fața Ministerului de Externe - același peisaj. Oamenii ne-au spus că vor liniște și pace.

Ei au adăugat că nu-i vor lăsa pe miniștri să vină la locurile de muncă. Nu este clar însă la cine s-a referit femeia care a discutat cu noi.

Iar în fața Casei Guvernului, astăzi a fost mai puțină lume decât în zilele precedente.

O femeie a fost surprinsă cum însemna ceva într-o listă. Când am întrebat-o ce scrie, ea a refuzat să ne răspundă.

Pe manifestanții din fața Procuraturii Generale i-am surprins în timp ce luau prânzul. Mâncarea caldă le-a fost adusă în caserole. Oamenii au spus că bucatele le-au fost aduse de la un restaurant.

Iar la Ministerul Afacerilor Interne, oamenii au urcat chiar până la ușa instituției. Toropiți de căldură, unii s-au spălat cu apă dintr-un furtun care era conectat la apeductul din minister.

Unii trecători s-au arătat deranjați de faptul că manifestanții stau întinși, zile în șir, pe iarba sau pe trotuarul din fața instituțiilor de stat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie