Critici dure la adresa opoziţiei
Politic 20 martie 2018, 20:08 | 6584

Declaraţii impulsive, reacţii isterice şi atitudine arogantă! Astfel a etichetat şeful PD, Vladimir Plahotniuc, refuzul categoric al opoziţiei antioligarhice de a colabora cu formaţiunea sa pentru aşa-zisa desemnare a unui candidat comun pentru Primăria Chişinău. De partea cealaltă, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, spune că oamenii înţeleg foarte bine parteneriatul subteran al PD şi PSRM, care au deja candidaţii lor comuni, Silvia Radu şi Ion Ceban.

În cadrul briefing-ului de astăzi al PD, Plahotniuc a criticat vehement partidele proeuropene antioligarhice. Asta după ce formaţiunea acestuia a trimis scrisori către mai mule partide din opoziţie pentru a coneveni asupra unei întâlniri, în care să se discute despre eventualitatea desemnării unui candidat comun al partidelor proeuropene, iar opoziţia a refuzat orice negocieri cu PD-ul.

Plahotniuc n-a precizat, însă, la care candidat (în afară de cel socialist) se referă atunci când spune că în turul doi nu va ajunge niciun candidat proeuropean. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năastse, spune, însă, că PD şi PSRM s-au înţeles deja în privința candidaţilor proprii pentru primăria Chișinăului.

Solicitată pentru o reacţie la criticile lui Vladimir Plahotniuc, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, ne-a spus că "nu comentează declaraţiile sterile ale şefului PD". Anterior, Maia Sandu şi Andrei Năstase au respins fără echivoc propunerea lui Plahotniuc de a negocia desemnarea candidatului comun. "Platforma Demnitate și Adevăr nu va intra niciodată în negocieri cu mafia, nu va face niciun fel de aranjamente și nu va trata niciun subiect de valoare cu niște hoți și criminali, care au uzurpat puterea în stat", a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase. Totodată, PAS a transmis într-un comunicat că Plahotniuc reconfirmă alianța PD-PSRM la alegeri, iar declarațiile lui sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidențială, când au vrut să ponegrească candidatul unic pro-european prin susținerea lor toxică. Comisia Electorală Centrală a decis ca alegerile locale anticipate din municipiile Chișinău și Bălți să se desfășoare în data de 20 mai curent. 

Opinia ta contează. Comentează!