Năstase, plan pentru modernizarea primăriei
Politic 27 martie 2018, 08:00 | 1879

Primăria Chișinău trebuie să devină o instituţie transparentă, bine administrată şi fără persoane corupte. Acesta este obiectivul final al liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care și-a anunțat participarea în cursa pentru alegerile locale noi din 20 mai. Într-un interviu oferit portalului Jurnal.md, Năstase a vorbit punctual despre pașii pe care urmează să-i facă în sensul modernizării administraţiei publice municipale.

Andrei Năstase a subliniat că intenționează să pună bazele unei reforme importante în Primărie, iar în 2019 să meargă în alegeri pentru un nou mandat de primar al Chișinăului.

În acest sens, politicianul afirmă că doar încrederea oamenilor este fundamentală pentru Platforma Demnitate și Adevăr, nu părerile unora din vârful puterii.

Planul de modernizare a Primăriei Chișinău include mai mute direcții de activitate. O altă direcție de activitate va fi evaluarea eficienţei tuturor subdiviziunilor administraţiei municipale, a serviciilor şi instituţiilor publice. Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr pentru Primăria Chișinău spune că lucrează împreună cu echipa sa la un program electoral, care urmează a fi prezentat în curând publicului spre dezbateri.

Documentul va avea mai multe compartimente. La finalul interviului, Andrei Năstase a reiterat că, în cazul în care va câștiga alegerile din Chișinău, va discuta cu oficialii europeni despre perspectivele unei colaborări cât mai eficiente în interesul locuitorilor.

Opinia ta contează. Comentează!