Reprezentantul companiei de construcții aștepta un asemenea document.

În același timp, reprezentantul companiei a spus că întreprinderea intenționează să-l acționeze în judecată pe Andrei Năstase, întrucât a intrat fără permisiune pe un teren privat. Năstase afirmă că acțiunile sale sunt justificate.

După trei zile de absență, la Gaudeamus și-au făcut apariția și socialiștii. În timp ce Andrei Năstase discuta cu reprezentanții companiei, consilierul socialist Alexandr Odințov a încercat să intre cu forța. Potrivit socialiștilor, clădirea nu a fost demolată datorită insistenței lor, iar problema nu constă dărâmarea propriu-zisă, ci în monumentul din preajmă, care slăvește puterea sovietică.

Sâmbătă, când muncitorii au instalat un gard în jurul cinematografului, iar spre seară au început să demoleze clădirea, la fața locului s-au adunat locuitorii din preajmă, dar și alți locuitori ai orașului, printre care și primarul ales, Andrei Năstase. Toată lumea s-a opus demolării.

Andrei Năstase s-a interesat de legalitatea lucrărilor.

Duminică, Andrei Năstase s-a întâlnit cu Nistor Grozavu la primărie, unde i-a solicitat să emită o dispoziție, prin care să stopeze lucrările. Ulterior, mai multă lume s-a adunat la ruinele cinematografului. Demolarea clădirii are o singură explicație, afirmă unii manifestanți.

Autorizația de desființare a clădirii, devenită proprietate privată, a fost semnată în luna august 2016. Cinematograful "Gaudeamus" a fost construit în anii 50 ai secolului trecut. Anterior, Primăria municipiului Chişinău anunțase că în locul cinematografului Gaudeamus ar putea fi construit un bloc de aproximativ 15 etaje.