Proteste violente în Franța
Externe 20 aprilie 2018, 14:37 | 2997

Noi proteste au avut loc și în Franța. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară, inclusiv la Paris, acolo unde și-au arătat indignarea față de reformele economice inițiate de președintele Emmanuel Macron. Manifestațiile s-au soldat cu violențe între câțiva demonstranți și polițiști.

Mai multe grupuri de indivizi, care aveau cagule pe cap, au aruncat cu pietre în direcția forțelor de ordine. Acestea au ripostat la rândul lor cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. Violențele au avut loc la sfârșitul protestelor, în cadrul cărora zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi, la apelul celor mai mari sindicate din țară. Salariații din mai multe sectoare continuă să se împotrivească reformelor economice ale președintelui francez, Emmanuel Macron, care, potrivit manifestanților, urmărește distrugerea serviciilor publice.

Acţiuni de protest au avut loc în mai multe localități din Franța. Sindicaliștii se opun și reformării căilor ferate, dar și deciziilor care reduc alocațiile sociale. În pofida grevelor și protestelor stradale, Guvernul de la Paris afirmă că nu va renunța la reformele economice.

Opinia ta contează. Comentează!