Ţâcu: „Guvernarea poate fi schimbată”
Social 30 mai 2018, 19:37 | 2061

Accederea lui Andrei Năstase în turul doi de scrutin pentru Primăria Chișinău a demonstrat că guvernarea Plahotniuc-Dodon poate fi schimbată în alegerile parlamentare din toamnă. Este convingerea istoricului și comentatorului politic Octavian Ţâcu, exprimată la un post privat de televiziune. Potrivit lui Țâcu, Uniunea Europeană ştie foarte bine ce se întâmplă în Republica Moldova, iar PD-ul şi Plahotniuc au pierdut susţinerea partenerilor occidentali.

După o victorie a forţelor pro-europene, Andrei Năstase ar putea deveni o locomotivă a partidelor de dreapta în campania pentru alegerile parlamentare din toamnă, a declarat Octavian Ţâcu.

Octavian Ţâcu mai spune că în ciuda aparenţelor, Uniunea Europeană ştie foarte bine ce se întâmplă în Republica Moldova, iar PD-ul şi Plahotniuc au pierdut sprijinul partenerilor occidentali. Acest factor ar urma să fie unul esenţial în alegerile parlamentare, punctează istoricul.

Potrivit istoricului Octavian Ţâcu, actuala guvernare ar urma să facă tot posibilul ca Primăria Chișinău să ajungă pe mâna socialiștilor, iar zădărnicirea acestui scenariu este posibilă doar prin ieșirea la vot a tuturor alegătorilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie