Microbuz blindat cu sute de mii de țigări
Justiţie 31 mai 2018, 16:38 | 3382

Doi contrabandiști de țigări din județul Botoșani au fost prinși într-o singură zi de către polițiștii de frontieră de peste Prut. În primul caz, marfa de contrabandă era ascunsă într-o căruță, iar în altul - dosită într-un microbuz. Toate țigările fuseseră aduse din Republica Moldova. Amănunte aflați în cele ce urmează.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Botoşani au găsit o cantitate impresionantă de țigări camuflate într-un microbuz de marfă. Este vorba despre aproape 500 de mii de bucăți sau peste 27 de mii 400 de pachete.

Autoutilitara a fost oprită ieri, într-o localitate din județul Botoșani, pentru un control de rutină. Polițiștii de frontieră spun că șoferul, un cetățean român de 54 de ani, avea un comportament nefiresc, fiind agitat. Din acest motiv, a fost dispusă efectuarea unei verificări. În urma acesteia, în pereţii şi plafonul maşinii au fost descoperite țigările de contrabandă, de provenienţă din Republica Moldova. La audieri, bărbatul a declarat că a preluat autoutilitara de la un moldovean, care i-ar fi promis suma de 500 de euro pentru a transporta marfa în municipiul Botoşani. Valoarea estimată a țigărilor este de peste 341 de mii de lei românești sau aproape un milion 446 de mii de lei moldovenești. Bărbatul a fost reţinut.

Iar ofițerii Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut au reținut ieri un bărbat de 40 de ani, din județul Botoșani, care transporta cu o căruță 1.500 de pachete de țigări, ascunse sub grămezi de iarbă. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră din România, suspiciuni a trezit anume iarba aşezată prea înalt în căruţă. Bărbatul bănuit în acest caz le-a declarat forțelor de ordine că ar fi găsit cele trei colete cu țigări pe malul Prutului și a decis să le ia acasă. Marfa de contrabandă în valoare totală de aproximativ 17 mii de lei românești sau peste 72 de mii de lei moldovenești a fost confiscată. Și în acest caz, bărbatul implicat în activitatea infracţională a fost reţinut. 

Opinia ta contează. Comentează!