Image-Description
Prețurile plafon pentru benzină și motorină vor fi stabilite la fiecare trei luni
Economic 21 iulie 2018, 19:30 | 7339

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va stabili, la fiecare trei luni, preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale.

Parlamentul a aprobat, în prima și a doua lectură, modificări și completări ale Legii privind piaţa produselor petroliere.

Potrivit prevederilor propuse, prețurile vor fi stabilite în funcție de cotaţiile medii Platts din perioada precedentă, ANRE având dreptul de a ajusta prețurile plafon pe parcursul trimestrului doar în cazul diferenței mai mari de 10% a cotațiilor medii Platts raportate la cursul mediu valutar BNM.

Totodată, este interzisă comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale la un preţ ce depăşeşte preţul plafon stabilit de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

Preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor fi publicate pe pagina web a ANRE.

Autorul inițiativei legislative, deputatul Vladimir Cernat consideră că extinderea perioadei pentru stabilirea prețurilor va asigura o stabilitate de durată în procesul plafonării prețurilor la produsele petroliere de către ANRE, fapt ce va avea un impact social pozitivi asupra consumatorilor de produse petroliere.

ANRE urmează ca, în termen de trei luni, să aducă Metodologia formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere în concordanță cu prezenta lege.

În prezent, ANRE stabilește prețurile plafon la fiecare două săptămâni.

Opinia ta contează. Comentează!