Andrei Năstase, în vizită în Transilvania
Politic 23 martie 2018, 19:50 | 3455

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr pentru Primăria Chișinău, Andrei Năstase, a ajuns în Transilvania. După ce a fost la Suceava și la Putna, politicianul de la Chișinău s-a întâlnit cu administrațiile din Cluj-Napoca și Oradea, pentru a prelua de la acestea bunele practici de conducere.

În misiunea sa de informare, liderul Platformei DA a fost însoțit de către șeful său de campanie, Alexandru Machedon, precum și de o echipă de experți transilvăneni, care s-a oferit să contribuie la reformarea administrației publice din Chișinău, după alegerile locale. La Cluj-Napoca, Andrei Năstase s-a întâlnit cu primarul municipiului, Emil Boc, fost prim-ministru al României.

Andrei Năstase a avut o întâlnire și cu Ștefania Ferencz, directorul general al Primăriei Cluj-Napoca, fostă șefă a Cancelariei primului ministru al României. De asemenea, liderul Platformei DA s-a văzut cu reprezentanți ai administrației județene din Cluj. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Valentin Vakar, a subliniat modelul de conviețuire dintre diferitele etnii.

Andrei Năstase spune că ar vrea să aplice la Chișinău același model de bună înțelegere între oameni.

Năstase a vorbit și despre o eventuală colaborare.

La Oradea, Andrei Năstase s-a întâlnit cu primarul Ilie Bolojan, prim-vicepreședinte la nivel național al PNL și fost secretar general al Guvernului.

Președintele Platformei DA s-a întâlnit și cu viceprimarul Oradei, Florin Birta, precum și cu membrii Biroului Județean al PNL Bihor, din care fac parte numeroși parlamentari, primari, consilieri județeni și consilieri locali. Toți aceștia și-au manifestat susținerea față de candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, formațiune politică parteneră cu PNL în cadrul Partidului Popular European. Amintim că liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a mers la Suceava, punctul unde a ales să dea start unei campanii de informare. De la Suceava, Andrei Năstase a mers la Putna, la o însemnată slujbă de seară, lângă mormântul Domnitorului Ștefan cel Mare, pentru a primi binecuvântarea Părintelui Arhimandrit, Starețul Melchisedec Velnic.

Opinia ta contează. Comentează!