Image-Description
Turul II inevitabil: Năstase și Ceban vor continua lupta pentru fotoliul de primar al Chișinăului
Politic 21 octombrie 2019, 06:54 | 2770

În turul II al alegerilor locale pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău se vor întâlni din nou socialistul Ion Ceban și candidatul blocului ACUM Andrei Năstase. Ceban a acumulat peste 40 la sută din voturi, iar Năstase - peste 30 la sută, conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală.

Până la miezul nopții, după numărarea a peste 90% din procesele verbale, pentru Ion Ceban au votat 40,87 la sută din alegătorii din municipiul Chișinău, iar pentru Andrei Năstase - 30,81%.

rezultatele parțiale ale alegerilor locale

Pe locul 3 s-a plasat fostul primar Dorin Chirtoacă, cu 9,95 din voturile locuitorilor municipiului.

Menționăm că Ion Ceban a reușit cea mai mare ăerformanță la Vadul lui Vodă, unde candidatul PSRM a obținut peste 60 la sută din voturi, iar Năstase a fost favorit la Trușeni, unde a luat peste 38%, și Tohatin - aproape 32%.

Amintim că, în iunie 2018, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, l-a învins în turul II pe reprezentantul PSRM, Ion Ceban, cu un scor de 52,57% față de 47,43%. Rezultatul alegerilor a fost, însă, invalidat printr-o decizie extrem de controversată a Judecătoriei Chișinău, după ce Ion Ceban a sesizat instanța cu privire la îndemnul la vot pe rețele de socializare.

Astfel, a fost necesar peste un an pentru ca, la 8 octombrie 2019, Curtea de Apel să valideze totuși alegerile locale noi pentru Primăria municipiului Chișinău, iar Andrei Năstase să fie recunoscut primar de Chișinău, timp de două zile. După aceasta, el a a trebuit să-și suspende calitatea de primar, să să poate continua activitatea electorală.

Opinia ta contează. Comentează!