Liderul PNL: Votul mixt, un pericol uriaș
Politic 12 iunie 2018, 15:28 | 2190

Liderul principalei forțe de opoziție din România, Ludovic Orban, cere autorităților de la București să convingă guvernarea de la Chișinău să schimbe sistemul electoral din Republica Moldova. Îndemnul a fost făcut în cadrul unor dezbateri privind modul în care România poate ajuta mai eficient Republica Moldova pe perioada președinției Consiliului Uniunii Europene, din 2019.

În discursul său, opozantul Ludovic Orban a atenționat asupra riscului, pe care-l comportă sistemul electoral mixt, promovat de PSRM și majoritatea parlamentară controlată de PD.

În acest sens, liderul opoziției de la București a îndemnat autoritățile române să convingă guvernarea de la Chișinău să schimbe sistemul electoral.

Întrebat dacă există cineva la București de care să asculte guvernarea de la Chișinău, Orban a răspuns că „unii de la București se lăudau că Plahotniuc ascultă de ei. Asta însă nu este adevărat, pentru că Plahotniuc nu ascultă de nimeni”, a mai declarat politicianul. Afirmațiile lui Ludovic Orban nu au fost comentate, deocamdată, de către exponenții puterii de la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!