În ziua scrutinului, fără rapoarte
Politic 22 februarie 2019, 20:55 | 1815

Asociația Promo-LEX nu va prezenta în ziua de 24 februarie un raport privind desfășurarea alegerilor, așa cum făcea în scrutinele precedente. Anunțul a fost făcut astăzi de către Pavel Postica, directorul de program Promo-LEX. El a făcut trimitere la o decizie a Comisiei Electorale Centrale, care interzice observatorilor să facă declarații publice până la închiderea secțiilor de votare.

Promo-lex va publica, după închiderea secțiilor de votare, trei rapoarte privind desfășurarea scrutinului. Pavel Postica a subliniat că asociația va fi deschisă pentru misiunile internaționale apolitice de observare a alegerilor.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Centrale, Corneliu Pasat, ne-a declarat că regulamentul nu este o noutate, acesta a fost aprobat de CEC acum câțiva ani, iar dacă unii observatorii nu sunt de acord, nu au decât să conteste decizia cu pricina. Asociația Promo-LEX va avea observatori în toate secțiile deschise pe teritoriul Republicii Moldova și în peste 70 de secții de votare deschise peste hotare.

Opinia ta contează. Comentează!