Image-Description
Vicepreședintele Platformei DA, despre codul de conduită cerut de PD: Plahotniuc și etica sunt două lucruri diametral opuse
Politic 12 decembrie 2018, 15:00 | 1448

Opoziția a reacționat la solicitarea PD, adresată responsabililor de la CEC și CCA, privind elaborarea unui cod de conduită pentru partidele politice în timpul campaniei electorale.

„Plahotniuc și etica sunt două lucruri diametral opuse”, spune vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Regimul lui Plahotniuc este un dezmăț fără fund, unde regele balului unui centru Spa poate deveni judecătorul Curții Constituționale. Încă 5 ani în urmă așa ceva era imposibil. Iar acum asemenea gest extrem de repulsiv nu ne surprinde”, a menționat Alexandru Slusari, referindu-se la numirea lui Corneliu Gurin în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

„Mă surprinde când acest individ fără scrupule vorbește despre Codul de etică. Oare nu se vede de la o poștă că Plahotniuc și etica sunt două lucruri diametral opuse? Pănă la desemnarea câinelui lui Plahotniuc în funcția de deputat (după exemplu lui Caligula cu calul acestuia) a mai rămas un pas. Să devină Țuțu prim-ministru. Dacă nu vrem să ajungem la record de rușine, ACUM suntem obligați să punem capăt acestei umilințe naționale! Și vom pune”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Săptămâna trecută, PD a emis un comunicat de presă în care a acuzat Platforma DA și PAS că fac agitație electorală, înainte de termen, în favoarea viitoului bloc ACUM. Mai exact, partidul de guvernare e nemulțumit că opoziția distribuie prospecte, calendare și chiar de faptul că a fost creată pagina web Acum.md.

Liderii viitorului bloc ACUM au respins acuzațiile, afirmând că nici legislația națională, nici cea internațională nu interzice promovarea propriei imagini în afara campaniei electorale.

Opinia ta contează. Comentează!