Piloni de delimitare, instalați în zadar
Social 10 decembrie 2018, 21:07 | 999

Șoferii care s-au obișnuit, de ani buni, să parcheze pe trotuarele din centrul Chișinăului, nu pot renunța cu una, cu două, la deprindere. Cei aproape 80 de piloni instalați săptămâna trecută pe o porțiune a bulevardului Ștefan cel Mare nici că ar exista. Autoritățile locale spun că asta se întâmplă pentru că proiectul se află încă în fază de implementare.

Se pare că milioanele de lei, alocate din bugetul municipal pentru instalarea pilonilor anti-parcare vor fi cheltuite în zadar. Șoferii nu țin cont de aceștia și continuă să parcheze neregulamentar. În spațiul public a devenit virală o fotografie, în care mai multe automobile sunt surprinse parcate chiar în zona unde au fost instalați pilonii.

Autoritățile locale se justifică și spun că acest lucru a fost posibil din motiv că proiectul se află încă în fază de implementare.

Potrivit proiectului, pilonii de delimitare vor fi montați pe trotuarele de pe străzile reabilitate în cadrul proiectului finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană pentru Investiții. Este vorba despre bulevardele Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi și strada Vasile Alecsandri. În total, vor fi instalați 5 mii 440 de piloni. Pentru realizarea proiectului, în acest an, din bugetul municipal au fost alocate 2,4 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie