Acuză medicii că ar fi simulat o operație
Social 15 martie 2019, 20:41 | 1004

O femeie îi acuză pe medicii de la un spital public din Chișinău că ar fi luat bani grei pentru a efectua o operație complicată, dar nu și-au făcut datoria.

O femeie îi acuză pe medicii de la un spital public din Chișinău că ar fi luat bani grei pentru a efectua o operație complicată, dar nu și-au făcut datoria. Aceștia au simulat doar o intervenție chirurgicală pe creier, la o copilă de doi ani. Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare de către o apropiată a familiei care a avut de suferit. 

Medicii s-au prefăcut doar că operează, a scris pe facebook Elena Druță. La scurt timp s-a aflat că tumoarea pacientei nu a fost eliminată și părinții acesteia au fost nevoiți să o opereze pe fetiță repetat, într-un spital din București. Medicii din Chișinău au efectuat o intervenție chirurgicală fictivă unei fetițe de doi ani. Pacienta s-a ales cu o bucată de scalp extirpată, care nu a mai fost pusă la loc, precizează Elena Druță în mesaj. Aceasta evită, deocamdată, să dea nume și câți bani s-au plătit pentru eventuala intervenție. Nu este anunțat nici spitalul, unde s-ar fi comis fărădelegea.

ELENA DRUȚĂ

”Operația a durat 6 ore. După operație, ca să explice părinților ce a reușit să facă, medicul a luat RMN-ul de până la operație și le-a arătat cu degetul pe imagini acea parte de tumoare, care potrivit lui, a reușit să o scoată. A mai afirmat că a încercat să facă mai mult, dar că tipul de tumoare era extrem de complicat și riscurile erau extrem de mari....Părinții i-au mulțumit medicului, medicului asistent și anesteziologului. Mulțumirea a fost exprimată prin sume de bani. Imediat după operație s-a discutat și despre faptul că fâșia de craniu, care a fost scoasă ca să poată fi făcută operația, nu a fost pusă la loc. Medicul i-a liniștit, zicându-le că fetița va crește, craniul va continua să se dezvolte și acea gaură se va acoperi în mod natural.”

sursă: facebook.com

Potrivit mesajului postat de Elena Druță, după trei luni de la operație, părinții au mers cu fetița la spital pentru a efectua o investigație de control și au aflat cu stupoare că tumoarea s-a extins din nou.

ELENA DRUȚĂ

”Părinții revin la același spital, la aceiași medici. Medicii le zic că în Republica Moldova fetița nu mai are șanse. Să meargă undeva peste hotare. Un alt medic, cu vastă experiență, care cunoaște cazul și care participă la discuții, le zice părinților să se roage, pentru că fetița lor ar putea să moară în orice clipă...Eu nu știu de ce medicul din Chișinău a făcut ce a făcut. Eu cred că el e conștient că a luat bani (el și colegii) pentru o operație în care nu a făcut nimic. De fapt, bani au luat toți, de la medici și până la asistente. Eu nu știu dacă el e conștient de faptul că el nu-i un medic bun. ”

sursă: facebook.com

... a scris Elena Druță. Potrivit acesteia, copila de doi ani a fost operată cu succes la București. Acolo, intervenția a costat șapte mii de euro.

ELENA DRUȚĂ

Medicii de la București nu înțeleg ce s-a făcut la Chișinău timp de 6 ore de operație, în noiembrie. Mai zic și că nu înțeleg de ce bucățica de craniu nu a fost pusă la loc. Acum acea fâșie este protejată doar de piele și este extrem de vulnerabilă.

sursă: facebook.com

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, ne-a declarat că nu poate fi pornită vreo investigație, deoarece persoana care a făcut public acest caz refuză să ofere informații despre medicii sau instituția, unde aceștia lucrează. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie