Doredos, în finala Eurovision 2018
Cultură 11 mai 2018, 15:17 | 2747

Reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision 2018, membrii trupei „DoReDos”, au acces în finala concursului muzical, care are loc în capitala Portugaliei, Lisabona. Piesa „My Lucky Day” chiar le-a adus noroc. Formația „The Humans”, care a reprezentat România, a ratat însă calificarea, ceea ce se întâmplă pentru prima dată după 14 ani. Nu a ajuns în finală nici rusoaica Iulia Samoilova, cea care nu a fost primită la ediția de anul trecut a Eurovision-ului, desfășurată la Kiev, pentru că a cântat anterior în Crimeea ocupată de Rusia.

Așa au cântat și arătat membrii formației „DoReDos” din orașul Râbnița în a doua semifinală a celei de-a 63-a ediții a concursului muzical Eurovision. Ei au interpretat piesa „My Lucky Day”, scrisă de Filip Kirkorov, care i-a și însoțit în capitala Portugaliei. Pe pagina de Facebook a competiției, mai multe persoane i-au lăudat pe cântăreții noștri pentru că ar avea o melodie amuzantă și dansantă. Totodată, unii au găsit asemănări cu piesa interpretată de membrii „SunStroke Project”, cei care ne-au reprezentat anul trecut și au luat locul trei, cel mai bun rezultat de până acum al Republicii Moldova. În finala de sâmbătă, trupa „DoReDos” va urca pe scenă cu numărul 19.

Tot aseară, în finală a acces reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak. Amintim că el a mai câștigat această competiție muzicală în 2009 și este printre favoriții la marele premiu și în acest an, potrivit caselor de pariuri.

Ucraina a fost reprezentată de un cântăreț de 21 de ani din Odesa, Constantin Bocearov, care are numele de scenă Melovin. El va deschide marea finală de sâmbătă.

În afară de interpreții menționați, după spectacolul de aseară, în finala de pe 12 mai au ajuns cântăreții din Serbia, Ungaria, Suedia, Australia, Danemarca, Slovenia și Olanda. În total, sâmbătă, vor evolua reprezentanții a 26 de țări. Finala Eurovision 2018 va putea fi urmărită în direct și în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în cadrul Zilelor Europei la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!