Siegfried Mureșan: Se poate!
Politic 6 iunie 2018, 13:55 | 1939

"Mesajul victoriei lui Andrei Năstase la alegerile din Chișinău este că ”se poate”! Este victoria locuitorilor municipiului Chișinău. Prin această victorie ați demonstrat că puterea este a oamenilor". Declarațiile au fost făcute de către Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru buget din Parlamentul European. Potrivit acestuia, locuitorii municipiului Chișinău au spulberat toate predicțiile politicienilor, care vor să țină în continuare Republica Moldova captivă.

Europarlamentarul spune că victoria obţinută de către cetăţenii Republicii Moldova la Chişinău reprezintă un model de urmat pentru România.

Referindu-se la parlamentarele din toamnă și sistemul electoral mixt, promovat de PD și PSRM, Siegfried Mureșan a spus că toate recomandările Comisiei de la Veneția trebuie respectate. Totodată, a notat că alegerile parlamentare în circumscripţii într-un singur tur nu vor permite ca voinţa oamenilor să se regăsească în Parlament.

Siegfried Mureșan a mai notat că politicieni din toată Uniunea Europeană au felicitat partidele membre ale PPE din Republica Moldova – PAS, Platforma DA şi PLDM, pentru faptul că au luptat împreună și au obținut victorie în Chișinău, exprimându-şi convingerea că acest partide vor câştiga și la alegerile parlamentare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie