Chiril Moțpan îl acuză pe Serghei Pușcuța de îmbogățire ilicită și scheme de corupție
Politic 19 noiembrie 2019, 20:26 | 1997

Serghei Puscuta, ministru al Finantelor in Guvernul Chicu, este acuzat de imbogatire ilicita. Potrivit presedintelui Comisiei securitate nationala, aparare si ordine publica, Chiril Motpan, actualul vicepremier a admis mai multe scheme de coruptie, evaziune fiscala si protectionism in perioada cand era sef al Serviciului Fiscal de Stat. Serghei Puscuta a negat acuzatiile.

Potrivit lui Moțpan, există zeci de firme care au beneficiat de un tratament preferențial din partea FISC-ului, fapt care a prejudiciat bugetul de stat cu miliarde de lei. Deputatul afirmă că materialele deținute de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, care conțin date secrete, au fost trimise la Procuratura Generală. Aceste informații i-au fost prezentate președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanâi, înainte de învestirea Guvernului Chicu. Serghei Pușcuța a recunoscut că ar avea 500 de hectare de pământ.

Zinaida Greceanâi nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta situația. Iar reprezentantul Procuraturii Generale ne-a declarat că instituția a recepționat informațiile prezentate de Chiril Moțpan și urmează să fie examinate conform procedurii. 

Opinia ta contează. Comentează!