Falsul medic italian, reținut
Externe 7 februarie 2019, 14:41 | 1629

Italianul care a pretins că este medic şi a făcut operații plastice în clinici private din Bucureşti a fost reţinut. El a fost prins la frontiera româno-maghiară, în timp ce încerca să ajungă cu trenul la Budapesta. Bărbatul susține în continuare că ar avea studii de specialitate și nu își recunoaște vina. Individul riscă până la cinci ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate.

Între timp, medicii calificați, la care s-au adresat unele paciente operate de italian, vorbesc despre starea acestora.

Reprezentanții Ministerului Sănătății de la București verifică toate spitalele la care a fost angajat individul. În paralel, au fost inițiate mai multe anchete. În cadrul acestora s-a descoperit că reclamații pe numele italianului existau de aproape trei luni, dar nimeni nu a întreprins nimic. Conducerea unui spital privat se consideră parte vătămată în acest dosar, iar fondatoarea altei clinici a venit cu o explicație.

Italianul ar fi terminat doar opt clase, dar s-a dat drept medic. El a făcut intervenții chirurgicale și în țara lui. Acolo, în 2011, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru că a furat identitatea unui cunoscut doctor și a pretins că este cardiolog. 

Opinia ta contează. Comentează!