Familia lui Adrian Glijin continuă să fie persecutată
Social 16 octombrie 2020, 18:55 | 1060

Familia lui Adrian Glijin, una dintre persoanele răpite de separatiști pe 7 octombrie, despre care nu se știe nimic până acum, continuă să fie persecutată de regimul de la Tiraspol! În noaptea de 15 spre 16 octombrie, persoane necunoscute au pătruns în curtea casei din satul Cuzmin și au spart roțile celor două mașini pe care le deține Adrian Glijin.

Autorul mesajului trimis la adresa redacației, afirmă că provocarea ar fi pusă la cale de reprezentanții MGB-ului de la Tiraspol și are drept scop intimidarea familiei lui Adrian Glijin, astfel încât mama și soția acestuia să nu mai comunice cu presa sau avocații. Glijin deține două automobile de model Mazda și VAZ 2110. Soția acestuia a depistat în dimineața zilei de vineri că toate cele opt roți au fost sparte. Femeia a solicitat ajutorul comisariatului din Camenca, al Asociației Promo-Lex și al Inspectoratului de Poliție Florești. Adrian Glijin este acuzat de milițienii de la Tiraspol de „trădare de patrie” și riscă până la 20 de ani de detenție. Mama lui Adrian Glijin ne-a spus că este stupefiată de acuzațiile care i se aduc.

VERA GLIJIN, mama lui Adrian Glijin: "Ei se ocupă cu vităritul și vând lactate la piață. În acel moment era în câmp. Era ora mesei și s-au așezat să mănânce, în timp ce strângeau tacâmurile a venit o mașină. Mascații au sărit din mers și l-au înșfăcat. Le-au spus să stea cu fața în jos și să nu să se ridice, iar cineva a arătat pe cine să-l rețină. El a fost reținut în ciubote, până în ziua de azi el stă acolo încălțat în ciubote și îmbrăcat cu un maiou."

În zilele de 7 și 8 octombrie, securiștii separatiști au răpit alte trei persoane. Este vorba despre un polițist din Florești, un angajat al Agenției Servicii Publice și o altă persoană despre care s-a spus că ar fi un fost milițian transnistrean. Ulterior doi dintre ei au fost eliberați.

Opinia ta contează. Comentează!