Încă o înfrângere pentru Theresa May
Externe 26 martie 2019, 16:00 | 2729

Parlamentul de la Londra a votat pentru preluarea de la Guvern a controlul asupra procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Împotriva Guvernului au fost și 30 de deputați conservatori, colegi de partid cu Theresa May. Prim-ministrul pare să fi pierdut complet controlul asupra situației.

Cu 329 de voturi "pentru", Parlamentul a pus Guvernul May într-o ipostază, în care niciun premier nu și-ar dori să ajungă.

Deputații vor încerca să găsească o metodă de compromis în impasul generat de Brexit și urmează să voteze mai multe opţiuni de gestionare a acestui proces, printre care o relaţie mai apropiată cu Bruxellesul. Măsura fără precedent vine în contextul în care tot mai multe voci susțin că prim-ministrul Theresa May şi-a pierdut autoritatea, chiar și în rândul colegilor de partid. O dovedește și faptul că 30 de parlamentari conservatori au votat aseară împotriva Guvernului, trei dintre ei demisionând din funcția de ministru în urma votului. Cu câteva ore înainte ca Parlamentul să se impună în fața Guvernului, Theresa May a recunoscut că încă nu există suficientă susţinere printre deputați faţă de acordul negociat cu oficialii Uniunii Europene, document respins deja de două ori. Acum, Parlamentul trebuie să găsească alternative la acest acord, care ar putea obţine votul majorității deputaților. 

Opinia ta contează. Comentează!