Avion prăbușit în Etiopia
Externe 11 martie 2019, 20:11 | 1478

Tragedie de proporții în Etiopia. Un avion cu 157 de oameni la bord s-a prăbușit duminică la doar șase minute după decolare. Nimeni nu a supraviețuit în urma impactului. Aeronava, un Boeing 737 Max 8, efectua o cursă de la Addis Abeba spre Nairobi. Cauza tragediei este încă neclară, dar asta nu a împiedicat mai multe companii aeriene să suspende folosirea avioanelor de acest model. Asta după ce un Boeing similar s-a prăbușit în octombrie 2018.

Aeronava Ethiopian Airlines ET 302, care efectua o cursă de la Addis Abeba spre Nairobi, s-a prăbuşit pe un câmp, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei, la ora locală 8.44, la șase minute de la decolare. Avea la bord 149 de pasageri şi opt membri ai echipajului. La scurt timp după impact, serviciile de intervenție au anunțat că nu există supraviețuitori.

Printre cei 157 de oameni aflați la bord erau și etiopieni, chinezi, suedezi, indieni, slovaci, austrieci, ruși, marocani, spanioli, polonezi și israelieni. Autorităţile au recuperat cutia neagră a aeronavei și urmează să stabilească motivul accidentului. Șeful Ethiopian Airlines a precizat într-o conferință de presă că avionul nu avea probleme tehnice, iar pilotul era unul dintre cei mai experimentați angajaţi ai companiei. La câteva ore de la producerea tragediei, Ethiopian Airlines, dar și alţi câţiva operatori din China, Indonezia şi Insulele Cayman au suspendat folosirea avioanelor de tip Boeing 737 Max 8. Asta după ce au apărut semne de întrebare legate de siguranța pasagerilor la bordul acestor aeronave. În octombrie 2018, un Boeing similar, al companiei Lion Air, s-a prăbuşit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de oameni şi nu a existat niciun supravieţuitor. După tragedia din Etiopia, compania Boeing a anunțat că suspendă lansarea modelului Boeing 777X, eveniment programat pentru 13 martie.

Opinia ta contează. Comentează!