Impas în anchetă
Externe 5 martie 2018, 17:54 | 2015

Asasinarea jurnalistului de investigații din Slovacia bagă țara în criză politică! Șapte suspecţi, reținuți în acest caz, au fost eliberați! Tensiunile au atins cote maxime - preşedintele slovac, Andrej Kiska, a cerut o remaniere profundă a guvernului sau chiar alegeri anticipate. Ideea este respinsă de către premierul de la Bratislava.

Săptămâna trecută, autoritățile slovace au reținut șapte italieni, bănuiți în cazul lui Jan Kuciak și iubita sa, împușcați mortal în locuința lor. Potrivit poliției, autoritățile au căutat şi verificat elemente necesare inculpării suspecților, însă odată ce expirarea celor 48 de ore, persoanele au fost eliberate din detenţie. Asasinatul a relansat îngrijorări privind libertatea presei şi corupţiei în Europa. În mai multe oraşe din Slovacia, zeci de mii de persoane au participat la manifestaţii anticorupţie.

Jan Kuciak este primul jurnalist, care a fost asasinat până acum în Slovacia și al doilea din Uniunea Europeană, în ultimele cinci luni. Anchetele sale jurnalistice se concentrau pe legăturile obscure dintre oamenii de afaceri şi politicieni. Printre investigaţiile sale mai recente au fost vizate şi afacerile derulate în Slovacia de către italieni, care ar avea legături cu mafia. 

Opinia ta contează. Comentează!