În anunțul său, postat pe facebook, Plahotniuc precizează că Partidul Democrat are nevoie de o nouă echipă de conducere.

Într-un comentariu privind demisia lui Plahotniuc, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că respectiva decizie îi vizează în particular pe membrii PD.

La rândul său, ministrul de Interne Andrei Năstase a declarat că va întreprinde toate măsurile pentru ca Vladimir Plahotniuc să fie tras la răspundere pentru frauda bancară.

Retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la șefia PD a fost comentată și de către partenerii externi ai Republicii Moldova.

Precizăm că după aproape două luni de zile, cât a lipsit din spaţiul public, Vladimir Plahotniuc a apărut doar o singură dată în fața presei. Atunci el a declarat că, cităm: ne vom vedea mai des.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Democrat s-a retras de la putere. Vicepreședintele PD, Andrian Candu, a declarat la un post privat de televiziune că Plahotniuc s-ar afla la Londra. Precizăm că nu este pentru prima dată când Vladimir Plahotniuc anunță că părăsește partidul. În anul 2013, fiind deputat pe listele PD, el a renunțat la funcție pe fundalul unei crize politice provocate de scandalul ”Pădurea Domnească” și a unor acuzații reciproce între el și fostul premier, Vlad Filat. Peste un an devine iarăși deputat pe listele PD, dar în scurt timp se retrage. Ulterior, în 2016, Vladimir Plahotniuc a devenit președintele PD.