Marș de amploare în Brazilia
Externe 16 martie 2018, 17:18 | 1137

Marș de amploare în orașul Rio de Janeiro din Brazilia. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi după asasinarea unei consiliere municipale, cunoscută pentru criticile sale aduse poliției locale. Manifestanții au cerut să se facă dreptate în acest caz și încetarea violențelor.

Consiliera braziliană, în vârstă de 38 de ani, a fost împușcată mortal, alături de șoferul ei, în plină stradă. Mai mulți indivizi au tras în mașina de serviciu și au fugit de la fața locului. Poliția nu a identificat până acum niciun suspect. Crima a provocat un marș de amploare în Rio de Janeiro, unde zeci de mii de oameni au protestat față de această atrocitate și au cerut încetarea violențelor.

Responsabilii brazilieni au declarat că asasinarea consilierei, care era membră a Partidului Social-Liberal, pare să fie o crimă motivată politic. Asta pentru că funcționara critica deseori polițiștii locali că fac victime și printre cetățenii de bună credință, în confruntările lor cu traficanții de droguri. Câteva săptămâni în urmă, guvernul federal al Braziliei a semnat un decret prin care permite armatei să preia controlul total asupra poliției din Rio, oraș în care criminalitatea este destul de ridicată.

Opinia ta contează. Comentează!