Dosarul Manole, aproape de final
Social 16 noiembrie 2018, 21:21 | 1328

Examinarea dosarului ”Domnica Manole”, în care fosta judecătoare insistă asupra anulării deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost demisă din sistem, a intrat pe linie dreaptă. Judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție s-au retras în deliberări. Pronunțarea deciziei în acest dosar a fost programată pentru luni.

Domnica Manole susține că până acum a fost nevoită să treacă printr-o procedură umilitoare și discriminatorie. Magistrata spune că în cadrul ședinței judiciare a demonstrat cu lux de amănunte toate încălcările și abuzul comis de Consiliul Superior al Magistraturii în adresa sa.

Domnica Manole se întreabă cum s-ar fi procedat dacă într-o altă cauză, un judecător ar fi luat o decizie fără să examineze dosarul.

Pauza luată de completul de judecători pentru deliberare este ”un semn bun”, afirmă avocata Viorica Grecu.

Domnica Manole și avocata sa speră să fie luată o hotărâre bazată pe lege.

În caz contrar, fosta judecătoare Domnica Manole va căuta dreptate la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Anul trecut, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să o elibereze din funcție pe Domnica Manole în baza avizelor Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu persoane implicate în mai multe dosare. Decizia CSM a provocat reacții din partea Delegației Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite, dar și a ONG-urilor din domeniu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie