Image-Description
CEC: Primar de Chișinău este Andrei Năstase, până la validarea rezultatelor alegerilor
Politic 5 noiembrie 2019, 08:48 | 3365

Până la validarea rezultatului alegerilor din Capitală, primar al municipiului Chișinău este Andrei Năstase, a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

„În toate localitățile funcția o dețin primarii aleși, până la validarea mandatelor de către instanța de judecată. Primar este Andrei Năstase, primar în exercițiu conforma hotărârii de judecată care l-a instituit în drepturile respective”, a explicat ieri Dorin Cimil.

Adrian Talmaci, care a îndeplinit interimatul funcției de primar al Chișinăului, a anunțat că hotărârea prin care exercita atribuțiile de primar a expirat pe 4 noiembrie.

Amintim că mandatul lui Andrei Năstase, care a câștigat alegerile noi din 3 iunie 2018, a fost validat de Curtea de Apel cu doar 12 zile înainte de primul tur al alegerilor locale generale, care s-a desfășurat pe 20 octombrie.

Năstase a trebuit să-și suspende atât calitatea de primar, cât și pe cea de ministru de Interne, pentru a putea continua lupta electorală, pe care, într-un final, a pierdu-o, pe 4 noiembrie, în fața socialistului Ion Ceban.

Opinia ta contează. Comentează!