Expertiza rulajelor bancare
Politic 11 octombrie 2018, 09:38 | 914

Principalul vinovat de transferul datoriei de stat pe umerii cetățenilor este Iurie Leancă. Opinia aparține comentatorului politic Victor Ciobanu, exprimată în cadrul emisiunii ”Ora expertizei”. Invitații din platou au dezbătut investigația Jurnal TV din cadrul noii campanii „Unde-i miliardul?” desfășurată la postul nostru de televiziune.

În contextul acestor afirmații, realizatorul emisiunii „Ora Expertizei”, Dumitru Mișin, i-a adresat câteva întrebări, în direct, lui Iurie Leancă.

Comentatorul politic Victor Ciobanu afirmă că episodul din investigația Jurnal TV ar fi cel mai nevinovat din toată activitatea lui Iurie Leancă.

Principalul vinovat de transferul datoriei de stat pe umerii cetățenilor este anume Iurie Leancă, a declarat analistul politic.

Potrivit lui Ion Crețu, o astfel de infracțiune de luare de mită prevede până la 15 ani de închisoare, dar și confiscarea bunurilor materiale. Acesta a mai adăugat că dispune de alte date din rulaje, care ar demasca astfel de tranzacții și către alte persoane, însă la care lucrează în prezent. O reacție în timpul emisiunii s-a încercat să se ia și de la șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, doar că acesta nu a răspuns la telefon. O reacție nu am recepționat nici după șapte zile de când am scris o solicitare de informaţii la Procuratura Anticorupţie. Precizăm că Jurnal TV a difuzat o investigație în care se demonstrează că fiul mai mic al lui Iurie Leancă a învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Este vorba despre 25 de mii de lire sterline, bani pe care Șor i-a plătit pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Primarul de Orhei a afirmat că nu-și amintește.

Opinia ta contează. Comentează!