Personalul din spitale va beneficia de o majorare cu 57 la sută a salariilor din 1 noiembrie
Social 14 octombrie 2021, 20:08 | 845

Personalul din instituțiile medico-sanitare va beneficia, începând cu 1 noiembrie, de o majorare cu 57 la sută a salariilor. Lefurile angajaților vor crește de la 2.470 de lei la 3.840 de lei, potrivit unei legi adoptate astăzi de Parlament. Deputații au votat în lectură finală și alte proiecte, care presupun sprijin pentru angajați în perioada stării de urgență în sănătate publică. În unele documente sunt vizați părinții copiilor de până la 12 ani.

DAN PERCIUN, deputat PAS: "În cazul suspendării temporare a procesului educațional în regim fizic, părinții să poată solicita să se afle acasă cu copiii și să primească o indemnizație în toată această perioadă."

Este vorba de o indemnizație egală cu cel puțin 50 la sută din salariul de bază. Prevederile se referă la părinții copiilor ce au vârsta de până la 12 ani și la cei care au copii cu dizabilități. Proiectul prevede și alte facilități pentru persoanele angajate în câmpul muncii. De exemplu, în cazul declarării șomajului tehnic, ca urmare a restricțiilor impuse în starea de urgență în sănătate publică, angajații vor primi o indemnizație plătită parțial sau integral din bugetul de stat.

DAN PERCIUN, deputat PAS: "Este o măsură foarte importantă pentru a păstra locurile de muncă chiar și atunci când întreprinderea și-a sistat temporar, până la patru luni activitatea."

Parlamentul a aprobat integral și proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”. Banca Mondială va oferi Republicii Moldova o finanțare adițională, în valoare de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, care are drept scop implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19, la nivel național.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie