SUA impun sancțiuni Venezuelei
Externe 29 ianuarie 2019, 20:34 | 1009

Administraţia de la Washington a impus noi sancţiuni Venezuelei. Este vizată în mod special o mare companie petrolieră. Măsura vine după ce Statele Unite nu au recunoscut legitimitatea preşedintelui Nicolas Maduro. Acesta a descris drept "criminale" restricțiile impuse de către SUA.

Sancţiunile interzic americanilor să mai facă afaceri cu o mare companie petrolieră de stat din Venezuela şi blochează toate conturile acesteia din SUA.

Aceste sancțiuni vor contribui la prevenirea în continuare a deturnării activelor Venezuelei de către Maduro și la păstrarea acestor active pentru populația din Venezuela. Calea spre scutirea sancțiunilor pentru compania petrolieră de stat este transferarea rapidă a controlului către președintele interimar sau către un guvern ales în mod democratic.

...se arată într-un comunicat al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a descris drept "criminale" sancţiunile impuse de către SUA companiei petroliere de stat. Donald Trump este primul şef stat, care l-a recunoscut pe liderul opoziției Juan Guaido în funcţia de preşedinte interimar al Venezuelei. Acest opozant, şeful legislativului de la Caracas, singura instituţie venezueleană controlată de adversarii preşedintelui socialist Nicolas Maduro, s-a autoproclamat miercurea trecută preşedinte interimar al Venezuelei. După Washington, mai multe ţări din America Latină l-au susţinut pe autoproclamatul preşedinte, considerând că alegerile prezidenţiale, la care Nicolas Maduro a fost declarat câştigător, au fost fraudate şi, prin urmare, nu sunt valabile. Nicolas Maduro a fost reales pentru a doua oară președinte al Venezuelei în luna mai 2018. 

Opinia ta contează. Comentează!