Electorala Chișinău 2018
Politic 26 aprilie 2018, 21:18 | 1926

Încă o parte din candidații pentru funcția de primar al Chișinăului și-au prezentat programele electorale.

Andrei Năstase, candidatul unic al Platformei Demnitate şi Adevăr, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi al Partidului Liberal Democrat, a expediat presei un comunicat în care a menționat despre întâlnirea cu locuitorii satului Cruzești, la care a mers împreună cu Maia Sandu. Aici, s-a referit la modernizarea suburbiilor în vederea unui trai decent și civilizat. Împreună cu Maia Sandu, Năstase a mers și la Facultatea de Urbanism și Arhitectură de la Universitatea Tehnică, unde a vorbit despre prioritățile sale.

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal condus de către Mihai Ghimpu, a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre faptul că va întocmi un master plan al infrastructurii de transport și va construi un bulevard în locul căii ferate ce traversează Chișinăul, pentru a fluidiza traficul din oraș.

Candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre oferta electorală pentru suburbiile municipiului Chișinău.

Victor Strătilă, candidatul Partidului Verde Ecologist, s-a referit, într-o conferință de presă, la importanța campaniilor de salubrizare.

Candidatul Partidului Ruso-Slavean, Alexandru Mâțu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre ce ar putea face pentru Chișinău. El spune că a revenit din Federația Rusă.

Iar candidatul Partidului Unității Naționale a susținut o conferință de presă în care a anunțat că Vlad Țurcanu, fostul purtător de cuvânt al ex-președintelui Nicolae Timofti, este de astăzi purtătorul său de cuvânt.

Niciun alt candidat pentru Primăria Chișinău nu a avut astăzi vreun eveniment public și nici nu a expediat vreun comunicat de presă. În total, pentru această funcție luptă 12 concurenți.

De la Chișinău, la Bălți. Candidatul Partidului Ruso-Slavean Oleg Topolnițkii a organizat o conferință de presă în care a spus de ce candidează pentru Primărie. El a vorbit în limba rusă și susține că întrucât a fost consilier municipal, știe ce are de făcut.

Niciun alt candidat pentru Primăria Bălți nu a avut astăzi vreun eveniment public. În acest municipiu, pentru fotoliul de primar luptă opt concurenți.

Opinia ta contează. Comentează!