Panou suspect în fața Jurnal TV
Social 7 martie 2018, 19:55 | 12986

Au pus un panou în fața sediului Jurnal TV, după care s-au făcut nevăzuți. Luni, când postul nostru de televiziune a împlinit opt ani de la fondare și un an de la relansare, după o pauză forţată de aproape două luni, persoane necunoscute au instalat un banner cu informații false despre așa-zișii finanțatori ai canalului. Întâmplător sau nu, îndată, lângă panou, au apărut un activist al Partidului Democrat și doi angajați ai trustului media care îi aparține lui Vladimir Plahotniuc.

Așa-numita felicitare conține fotografiile mai multor persoane care de-a lungul anilor au făcut declarații împotriva lui Vladimir Plahotniuc. Unii dintre ei s-au ales cu dosare, care ulterior au fost calificate de către mai mulți europarlamentari și organizații internaționale drept politice, iar alții au fost deposedați de bunuri și persecutați.

Persoanele cu pricina l-au acuzat pe Plahotniuc de furtul miliardului, de acapararea instituțiilor statului și au deconspirat mai multe scheme infracționale care ar fi fost puse la cale de către șeful PD. După instalarea bannerului, în preajmă a fost văzut un activist PD, Roman Leșan. Potrivit informațiilor de pe site-ul acestei formațiuni, el este vicepreședintele organizației de tineret a PD din sectorul Botanica al capitalei. Pe rețelele de socializare, acesta are mai multe fotografii alături de colegii săi de partid, dar și de șeful formațiunii, Vladimir Plahotniuc. Leșan a postat ulterior pe Facebook un video și poze, în care se arată amuzat de panou.

Totodată, doi angajați ai trustului General Media Group, ce îi aparține lui Plahotniuc, care filmau bannerul, au luat-o la fugă când au văzut că o echipă a Jurnal TV îi filmează la rândul ei.

Imediat după instalarea panoului, un site cunoscut pentru știrile false pe care le distribuie a scris despre acest gest și a atașat postarea lui Leșan. Contactat de Jurnal TV, Roman Leșan a refuzat să facă declarații la telefon. El a solicitat să-i fie expediate întrebările în scris, pe o rețea de socializare. Acesta ne-a spus că apare în imaginile de mai sus deoarece a trecut luni după amiază prin fața sediului Jurnal TV pentru că ar lucra în zonă. A refuzat însă să ne spună unde anume muncește. Roman Leșan a mai declarat că nu a văzut cine a instalat panoul. Menționăm că, la briefingul care a avut loc marți la amiază la sediul PD, în sală a fost prezent și Leșan. El a afirmat că a trecut pe la partid pentru că ar contribui la pregătirea activităților dedicate zilei de 8 martie și, dacă tot era acolo, a ținut să asiste și la briefingul susținut de către șeful său, Vladimir Plahotniuc. Conducerea Jurnal TV califică astfel de gesturi drept ieșiri disperate ale unor persoane care sunt afectate de activitatea postului nostru. „Înțelegem că ceea ce facem nu trece neobservat, astfel că vom continua în același mod”, se mai spune în declarație.

Amintim că un caz similar a avut loc la începutul lunii noiembrie, după difuzarea interviului în care killerul Vitalie Proca a afirmat că Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov. Atunci, interlopul Valeriu Halupa a venit în faţa postului nostru de televiziune şi a înregistrat un mesaj video. Directorul Jurnal TV, Val Butnaru, a calificat acest gest drept o metodă de intimidare a angajaților postului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie