Sâmbătă, portalul Actual.md, care publică preponderent articole favorabile actualei guvernări, a inserat știrea cu titlul speculativ "Se coace o nouă coaliție proeuropeană? Întâlnirea momentului în politica moldovenească!", în care se spune că șeful Parlamentului, Andrian Candu, și președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, [cităm] "au fost surprinși astăzi la o discuție", unde "și-au dat mâna și au vorbit în prezența șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko".

Știrea a fost preluată de alte site-uri, cum ar fi Timpul.md sau Hotnews.md, iar site-ul ziarului Komsomolskaia Pravda a scris că: "Năstase și Candu s-au și înțeles să creeze o nouă coaliție proeuropeană după alegerile din toamnă". În realitate, cei doi nu au avut o discuție propriu-zisă în „Orășelul european”, ci doar s-au salutat și au schimbat câteva cuvinte. Acest episod a fost însă mediatizat și într-un reportaj la Publika TV.

Din înregistrarea video se vede că Andrei Năstase l-a salutat pe ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, pe care l-a felicitat, iar apoi Andrian Candu i-a întins mâna liderului Platformei DA, iar cel din urmă nu i-a refuzat salutul.

Contactat de portalul StopFals.md, Andrei Năstase a spus că informația mediatizată privind coaliţia postelectorală este o minciună, distribuită intenționat de media controlată politic.