Image-Description
Real Madrid, pusă la zid: Criză totală! Lopetegui atârnă de un fir de ață
Sport 7 octombrie 2018, 09:50 | 1351

Real Madrid este într-o criză adâncă, iar toată lumea din jurul clubului se gândește la căile prin care și-ar putea reveni. Cele mai prestigioase publicații sportive din Spania au scris despre perioada extrem de nefastă a "galacticilor", cea mai slabă din ultimii 33 de ani, iar căpitanul Sergio Ramos știe o singură cale pentru a depăși momentul.

Fără gol marcat de 4 meciuri în toate competițiile (în total 6 ore și 49 de minute), Real a pierdut după 87 de ani pe terenul lui Alaves. Toate privirile se îndreaptă către antrenorul Julen Lopetegui, iar unele voci susțin că soarta acestuia atârnă de un fir de ață. Sergio Ramos anunță că el și colegii lui sunt gata să lupte până la moarte, spunând că asta este în ADN-ul clubului și a avut un mesaj și pentru cei care o consideră moartă pe Real Madrid.

"Trebuie să întoarcem foaia, pentru că e un sezon lung și mai avem mult timp înainte pentru a repara situația. Ne lipsesc rezultatele, dar cei care spun că Real Madrid e moartă se înșală. Vom fi acolo sus și vom lupta până la moarte, pentru că acesta este ADN-ul nostru. Noi suntem primii afectați de această serie proastă, sper să schimbăm asta cât mai curând posibil. E nevoie de timp", a declarat Sergio Ramos, după meciul Alaves - Real 1-0.

"Alaves ascute criza lui Real Madrid", a titrat Mundo Deportivo. În articol, jurnaliștii de la publicația catalană au comparat actuala situație a campioanei Europei din ultimii 3 ani cu cea a Spaniei la Cupa Mondială din Rusia, când naționala iberică a fost nevoită să schimbe selecționerul cu două zile înaintea startului turneului final, din cauză că antrenorul Julen Lopetegui deja semnase cu Real. "Formația blanco nu joacă nimic, dă senzația că vrea dar nu poate și că nu există niciun jucător care să pară capabil să acționeze ca un lider pe teren", au mai precizat cei de la Mundo Deportivo.

"Madridul intră în vrie", a fost titlul din Marca pentru cronica meciului Alaves - Real Madrid 1-0. "Înfrângerea devastatoare, la ultima fază, pune în șah proiectul lui Lopetegui".

"Un Madrid în cădere liberă", a sunat titul din As, care a dat o importanță deosebită și accidentării lui Bale. "Penumbra din ultimii 20 de metri persistă. [...] De la black-out la dramă. La Madrid nu se întrevăd nici golurile, nici speranța".

"Criză totală la Madrid", au scris și catalanii de la Sport.es, care au continuat: "Un gol al lui Alaves în minutul 95 a trimis Mendizorroza în delir și a lăsat situația antrenorului albilor să atârne de un fir de ață". Au găsit și un subtitlu cât se poate de sugestiv pentru "seceta" din atacul Realului: "Divorțați de gol".

Este pentru a treia oară în istoria de 116 ani a lui Real Madrid când echipa adună 4 meciuri la rând fără gol marcat, în toate competițiile, după "seriile negre" din 1982 și 1985.

"Accidentările sunt puncte negative pentru grup, pentru că în cele din urmă este vorba de jucători cheie", a mai spus Ramos despre absențele fundașilor laterali Carvajal și Marcelo, aflați la recuperare după leziuni suferite de curând. În plus, madrilenii l-au pierdut și pe Gareth Bale.

Ieșirea starului galez în minutul 80 a fost o lovitură în plus pentru Real, pe lângă înfrângerea din ultimul minut și a dezamăgirea că nu a marcat de 6 ore și 49 de minute. Înaintea acestui moment, Bale luase parte la cea mai tare fază a meciului: după un șut al său care nu a prins spațiul porții, un suporter aflat în peluză a "respins" mingea cu capul, spre amuzamentul celor din jurul său. Încă nu există detalii despre accidentarea galezului, însă este cert că a cerut schimbare imediat ce a simțit un disconfort, pentru a nu risca o agravare, dacă era vorba de o leziune.

Opinia ta contează. Comentează!