Primarul ales Năstase, vizită la Viena
Politic 18 iunie 2018, 19:52 | 1621

Prima vizită externă a primarului ales al municipiului Chișinău a fost la Viena, supranumită și capitala inovării. Acolo, Andrei Năstase a avut întrevederi cu primarul de Viena și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Potrivit lui Năstase, discuțiile au fost constructive, iar colaborarea în vederea preluării experienței va continua.

Primarul ales Andrei Năstase afirmă că a fost invitat de către Primăria Viena să participe la mai multe evenimente legate de omagierea marelui poet Mihai Eminescu.

Potrivit unui comunicat de presă, primarul Vienei și-a arătat disponibilitatea pentru o colaborare fructuoasă cu primarul nou ales al Chișinăului, în vederea dezvoltării instituțiilor medicale, grădinițelor de copii și altor dimensiuni sociale, dar și în ceea ce privește inovarea, investiții economice realizate direct sau prin intermediul Biroului Austriac de Cooperare pentru Dezvoltare din Chișinău. La rândul său, Andrei Năstase și-a exprimat deplina deschidere pentru investitorii austrieci.

Andrei Năstase a participat împreună cu Michael Ludwig și la un eveniment, pe parcursul căruia, primarul ales al Chișinăului a purtat o ie.

Mesajul video respectiv a fost filmat într-un cimitir din Viena. Andrei Năstase a mers acolo la mormântul marii cântărețe de operă Maria Cebotari.

Vizita lui Andrei Năstase la Viena a fost reflectată și pe portalul de știri din diasporă gazetaromânească.com.

Opinia ta contează. Comentează!