Maia Sandu, vizită în SUA
Politic 19 februarie 2018, 10:16 | 2272

Regresul democratic din Republica Moldova a fost subiectul-cheie al discuțiilor purtate la Washington de către președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul unor întâlniri la nivel înalt. Persoane influente din Statele Unite au fost informate despre îngrijorările opoziției în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. În mod deosebit a fost accentuată lipsa progreselor în investigarea fraudei din sistemul bancar.

Într-o postare pe Facebook, liderul PAS scrie că a discutat despre situația economică și politică din Republica Moldova cu directorul executiv al Băncii Mondiale, Frank Heemskerk, și cu directorul executiv supleant al FMI, Richard Doornbosch.

Șirul întâlnirilor a continuat cu șeful Departamentului Europa și Eurasia din cadrul USAID, Brock Bierman, și cu asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink.

În cea de-a doua zi a vizitei sale în SUA, Maia Sandu a discutat cu Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat din istoria SUA. Nu a lipsit nici întâlnirea cu moldovenii stabiliți peste ocean.

Opinia ta contează. Comentează!