Procurorul cere șase ani și jumătate
Social 15 martie 2018, 19:42 | 1391

Fostul deputat Chiril Lucinschi își va afla sentința pe 4 aprilie. El riscă să fie condamnat la șase ani și jumătate de închisoare! Pe lângă anii de pușcărie, procurorul de caz a solicitat sechestrarea mai multor bunuri ale fostului parlamentar. Lucinschi afirmă că a prezentat suficiente probe, care au combătut versiunea acuzării și a cerut achitarea sa.

Dezbaterile judiciare au durat aproximativ șase ore. Primul care și-a argumentat poziția a fost procurorul de caz, potrivit căruia, Chiril Lucinschi este vinovat de spălare de bani și fals în declarații. Acuzatorul este de părere că fostul deputat nu merită să ocupe funcții de răspundere pe un termen de patru ani.

Pe de altă parte, Lucinschi afirmă că dosarul este fabricat. Iar avocata fostului deputat afirmă că pedeapsa solicitată de către acuzator este ilegală. Avocata a precizat că s-a adresat cu o cerere către Procuratura din Letonia pentru a afla dacă Procuratura din Republica Moldova a cerut asistență juridică în dosarul clientului ei, dar și cu privire la cauza penală privind furtul bancar. Instituția letonă a răspuns că autoritățile de la noi nu au făcut o astfel de solicitare, afirmă apărătoarea. Pe de altă parte, procurorul de caz a declarat că Procuratura a expediat cereri de asistență juridică Principatului Liechtenstein, unde se află compania, care ar aparține lui Lucinschi. Avocata susține că rulajele bancare pot fi obținute doar cu permisiunea judecătorului de instrucție. Acest document însă nu a fost prezentat de către procuror, precizează Corina Stratan. Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost reținut de CNA în ziua de 25 mai trecut drept figurant în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Procurorii susțin că Lucinschi ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari și 220 de mii de euro. Fostul deputat respinge acuzațiile și afirmă că dosarul a fost intentat din cauza activității sale politice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie