Șefa de la concurență: Se lucrează
Social 6 iunie 2018, 19:38 | 4847

Guvernarea încearcă să evite orice discuție privind monopolizarea, de către PD și PSRM, a pieţei de publicitate. Deși patru posturi de televiziune, inclusiv Jurnal TV, au dat alarma încă în luna februarie, președinta Consiliului Concurenței afirmă că în acest sens ”se lucrează, dar ar fi fost mai bine să nu fie atâta mediatizare". Subiectul a fost abordat într-o ședință a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Încă se lucrează, a adăugat președinta Consiliului Concurenței, Viorica Cărare.

Deputatul PD, Corneliu Dudnic, s-a arătat deranjat de acest șir de întrebări, fapt ce a generat un lanț de replici.

Sesizarea a fost semnată de către posturile Jurnal TV, TV 8, Pro TV și RTR Moldova. Totodată, printr-o plângere extinsă, postul nostru a deconspirat faptul că beneficiarii finali ai acestor înțelegeri de cartel sunt Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon și Corneliu Furculiță, și cere Consiliului Concurenței lichidarea înțelegerii, sancționarea vinovaților și liberalizarea pieței publicitare.

Reprezentanții caselor de vânzări Сasa Media şi Exclusive Sales House, menționate în sesizare, au negat anterior faptul că ar acţiona împreună. A fost solicitată și intervenția partenerilor de dezvoltare străini, pentru a pune presiune pe autorități la stoparea abuzurilor reclamate. Recent, directorul Jurnal TV, Val Butnaru, a cerut urgentarea examinării sesizării.

Acum două săptămâni, deputaţii PLDM au propus audierea preşedintei Consiliului Concurenţei, Viorica Cărare, în plenul Parlamentului, dar solicitarea a fost respinsă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie