Un băiat de șapte ani a ajuns la spital după ce ar fi fost incendiat de tatăl vitreg
Social 21 noiembrie 2019, 19:44 | 2284

Un copil de șapte ani din raionul Anenii Noi ar fi fost stropit cu benzină și incendiat de către tatăl său vitreg. Poliția a fost sesizată de asistentul social din localitate. Mama copilului susține că fiul ei minte. Ea afirmă că arsurile au fost provocate de apă clocotită. Femeia ar fi refuzat și transportarea băiatului la un spital din Chișinău, afirmând că va avea grijă de el... acasă.

Incidentul a avut loc pe data de 8 noiembrie. Poliția fost sesizată de asistentul social trei zile mai târziu - pe 11 noiembrie. Bărbatul în vârstă de 27 de ani, tatăl vitreg al băiatului, i-ar fi stropit mâna cu benzină, apoi i-a dat foc. Mama copilului nu era acasă.

Băiatul de șapte ani a ajuns la spital abia a doua zi după incident. El a fost preluat de o ambulanță și internat de urgență cu o arsură profundă la mâna stângă.

Medicul care l-a examinat pe băiat susține că l-a îndreptat pe pacient la Spitalul pentru copii „Emilian Coțaga” din Chișinău, însă mama lui a refuzat internarea. Reprezentanții instituției afirmă că nu au niciun pacient adus din Anenii Noi cu astfel de arsuri. În același timp, asistenții sociali din Anenii Noi susțin că familia cu pricina se află în vizorul autorităților locale și raionale.

Poliția a inițiat un proces penal. Pe numele bărbatului suspectat a fost emis un ordin de restricție. Mai exact, el nu are voie timp de zece zile să se apropie atât de copil, cât și de domiciliu. Instanța de judecată va decide dacă va emite un mandat de arestare pe numele bărbatului după rezultatele expertizei medico-legale și cele psihiatrice ale băiatului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie