Moldoveni implicați într-un grav accident
Externe 11 iulie 2018, 14:35 | 4112

Mai mulți cetățeni din Republica Moldova au fost implicați într-un grav accident rutier în localitatea Bălţaţi, județul Iași. Autocarul în care se aflau, s-a izbit frontal de un autoturism. Conducătorul auto, un politician din România, a decedat pe loc. Toți cei 14 moldoveni din autocar au scăpat cu viață.

Potrivit autorităților, șoferul automobilului a intrat pe contrasens pe șosea şi a acroșat inițial un microbuz cu zece persoane la bord, care venea de la Botoșani spre Iași. Ulterior, nu ar mai fi reușit să controleze autoturismul și s-a lovit frontal cu un autocar, care transporta din Spania în Republica Moldova 14 pasageri. Martorii susțin că mașina se deplasa cu o viteză excesivă.

La nivelul județului a fost activat planul roşu de Intervenţie, iar la faţa locului au intervenit mai multe ambulanțe și autospeciale și a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Dintre cei 14 moldoveni din autocar, trei au fost răniți ușor, însă o singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Iar cât ține de pasagerii microbuzului, toți au scăpat nevătămați. Pentru conducătorul auto al mașinii nu s-a mai putut face nimic, el prezentând leziuni incompatibile cu viața. Este vorba despre un tânăr politician, Emanuel Mitric, liderul organizației de tineret a PMP Suceava. În vârstă de 28 de ani, Mitric era și vicepreședinte al organizației la nivel național. Deocamdată, nu se cunosc motivele producerii acestei nenorociri. Pe seama acestui caz a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar autoritățile române urmează să stabilească cu exactitatea cauzele accidentului.

Opinia ta contează. Comentează!