Danileț: Judecătorii trebuie să fie auziți
Opinii 8 iunie 2018, 19:48 | 1163

Reformarea justiției în Republica Moldova se află la un stadiu incipient, există o ruptură majoră între justiție și societate și judecătorii trebuie să fie mai deschiși cu presa, dar și cu întreaga societate. Sunt câteva dintre tezele exprimate de către judecătorul din România Cristi Danileț la emisiunea „Ora expertizei” de la postul nostru de televiziune. Danileț se află într-o vizită la Chișinău, fiind și expert internațional din partea Consiliului Europei și a Comisiei Europene pentru Republica Moldova.

Judecătorul Cristi Danileț afirmă că justiția din Republica Moldova a cunoscut o evoluție, dar există și probleme.

În acest context, Cristi Danileț, care este și fost membru al Consiliul Superior al Magistraturii din România, a fost întrebat dacă CSM-ul de la București încurajează judecătorii să discute cu presa.

Judecătorul român susține că în Republica Moldova există o problemă cu procurorii.

Cristi Danileț s-a referit și la cazul Domnicăi Manole, el fiind și cel care a trimis anterior o opinie la Curtea Supremă de Justiție pe marginea demiterii judecătoarei.

Invitatul emisiunii „Ora expertizei” consideră că în Republica Moldova procesul de reformare a justiției se află într-un stadiu incipient. În același timp, Cristi Danileț a povestit câte ceva din experiența prin care a trecut în țara noastră.

Afirmațiile lui Cristi Danileț nu au fost comentate de către autorități. Ce declarații a mai făcut judecătorul român, inclusiv despre dosarul fraudei bancare, vedeți luni la principalul jurnal al zilei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie