Petic, audiat de PCCOCS și SPIA
Social 9 iulie 2018, 19:49 | 12908

Gheorghe Petic, ofițerul în rezervă care a dezvăluit presei cum se face contrabanda cu țigări peste Prut, a fost audiat astăzi de către procurori. Petic afirmă că nu crede în obiectivitatea anchetei, deoarece pe procurori îi interesează doar cine este sursa lui din interiorul Poliției de Frontieră. De cealaltă parte, procurorul responsabil nu înțelege de ce Petic dă presei numele unor persoane, în în procesul-verbal nu le consemnează.

Fostul angajat al poliției de frontieră susține că de la începutul audierii a înțeles că scopul acesteia este de a nu afla substratul problemei, dar de a căuta persoana, care a divulgat informația despre contrabandă.

Gheorghe Petic susține că are dovezi cine controlează contrabanda cu țigări, dar nu le oferă procurorului, întrucât nu are încredere în justiția din Republica Moldova.

Petic spune că dovezile pe care le deține urmează să fie remise Oficiului de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene și către Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene. Ofițerul în rezervă crede că în urma acțiunilor sale va fi asaltat și cu o percheziție la domiciliu, doar că probele, spune Petic, nu se află acasă. Mai mult. El a adăugat că intenționează să facă o plângere la Procuratura Generală din motiv că procurorul care l-a audiat și-a depășit atribuțiile de serviciu.

Procurorul Nicolae Dumbrăveanu susține că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale a deschis o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, în data de 3 iunie. Ulterior, a fost deschisă o altă cauză penală pe faptul contrabandei cu țigări, iar în prezent cele două sunt conexate. Dumbrăveanu a refuzat să comenteze acuzațiile lui Petic.

Gheorghe Petic a făcut depoziții și în fața anchetatorilor din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului de Interne. Petic susține că cei de la SPIA au fost mai discreți și nu i-au cerut nume, iar el le-a sugerat să facă unele acțiuni în cadrul anchetei interne.

Fostul ofițer de frontieră Gheorghe Petic a dezvăluit pe Facebook că un lot de 570 de baxuri, în care se aflau 285 de mii de pachete a fost depistat în noaptea de 2 spre 3 iunie pe malul râului Prut, într-un camion înmatriculat în județul Maramureș. Capii rețelei ar fi comisarul Dumitru Leonardo Melinte, de la Poliția de Frontieră Iași, și Sergiu Lungu, șef-adjunct la Poliția de Frontieră Ungheni, numit și „Serghei”. În prezent, acesta este cercetat penal și suspendat din funcție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie