Ședință cu scântei la Curtea de Apel
Social 15 iunie 2018, 19:47 | 10953

Ședință cu scântei la Curtea de Apel Chișinău în dosarul lui David Davitean. Fostul cumnat al killerului Vitalie Proca urma să-și spună astăzi ultimul cuvânt și să-și afle sentința, însă completul a refuzat să desfășoare ședința. Totul pentru că Davitean și mama sa, Venera Gasparean, au avut un schimb de replici cu judecătorii care examinează cauza. „Sunt șantajați cu dosare”, au afirmat cei doi.

Totul a pornit de la replica lui David Davitean cu privire la numărul mare de polițiști și mascați implicați în escortarea lui.

În opinia lui David Davitean, „dezmățul” din cadrul instanței ar fi dirijat de către președintele Curții de Apel, Ion Pleșca, care ar fi șantajat de către Vladimir Plahotniuc.

Ultimul cuvânt al inculpatului, dar și sentința au fost amânate pentru 13 septembrie. Potrivit mamei lui Davitean, care a protestat în fața Curții de Apel, judecătorii ar fi șantajabili.

Șefa Serviciului de presă al Curții de Apel Chișinău a calificat acuzațiile drept aberații și a adăugat că acestea nu au nicio tangență cu examinarea dosarului în cauză, iar purtătorul de cuvânt al PD nu a răspuns la telefon. Amintim că Sorin Paciu, un tânăr de 34 de ani, a fost rănit mortal la o partidă de vânătoare la care au participat mai mulţi oficiali de rang înalt, printre care Valeriu Zubco, pe atunci procuror general al Republicii Moldova, Ion Pleşca, preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, care era în acel moment vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, și Ion Lupu, fost director al Agenţiei Moldsilva. Toţi demnitarii prezenţi la vânătoare au tăinuit crima. După ce informația a apărut în presă, a fost reținut un suspect: Gheorghe Crețu. El a fost condamnat de prima instanță la doi ani cu suspendare. În prezent, dosarul este examinat la Curtea de Apel Bălți.

Precizăm că, în 2016, David Davitean a fost condamnat de prima instanță la 16 ani de pușcărie pentru mai multe infracțiuni. Davitean spune că arestul său a fost pus la cale de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe killerul Vitalie Proca, deţinut în România, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmația a fost confirmată de către Proca în interviul pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!