Protest la Rise Moldova
Social 2 martie 2018, 19:37 | 1857

Protest la sediul RISE Moldova. Mai mulți susținători ai platformei caritate.md au încercat astăzi să obțină explicații de la jurnaliștii de investigație care au descris scandaloasa schemă privind intervențiile chirurgicale de la o clinică din Turcia.

Oamenii spun că, din cauza acestui material, mai multe familii vor avea de suferit. Intenția protestatarilor a eșuat. În sediul RISE Moldova nu era nimeni.

Participanții la manifestație au venit cu pancarte în mână și alături de copiii lor. Reporterii RISE nu se aflau în birou, iar directorul comunității ne-a declarat la telefon că încurajează orice formă de protest. Sanduța a explicat că, întâmplător sau nu, dar protestul vine după ce RISE a depus plângere la Procuratură ca să investigheze metodele de presiune asupra reporterilor, dar și după ce au fost expediate două cereri prealabile în adresa celor de la caritate.md, prin care le-a solicitat să dezmintă mai multe informații false.

Acum două săptămâni, RISE Moldova a publicat istoriile a două familii, care au beneficiat de bani din donații, iar ulterior copiii lor au fost duși la clinica Medical Park din Turcia pentru a fi operați. Mamele a două fetițe au povestit celor de la RISE că după mai multe investigații au constatat că acestea nu au suferit intervențiile.

Fondatorii platformei caritate.md au negat acuzațiile și au declarat că nu poartă răspundere pentru acțiunile medicilor din Istanbul.

În decembrie 2016, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari de către un grup criminal organizat din care fac parte cetățeni ai Republicii Moldova și ai Turciei.

Atât Veronica, cât și Ana, mamele a două fetițe au depus mărturii în acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!